Tillgänglighetspriset

Efter ett förslag i KHR, kommunala handikapprådet, beslutade kommunstyrelsen om att instifta ett Tillgänglighetspris i Norrköpings kommun.

2007 års vinnare blev Hageby Centrum med sin Handikapptoalett, som enda toalett med myntautomat som har dörröppnare på både in- och utsidan.

2008 års vinnare blev Synoptik på Linden, som med ramper gjort sin lokal tillgänglig för alla. Dom visade att med god vilja, går det att åstadkomma bra tillgänglighet.

2009 års vinnare blev klädbutiken JC, för den goda service de ger och för att de byggt om sina provrum, så att de fungerar för alla.

2010 års vinnare blev Gymmet FysEtt, för ett gym som år tillgängligt för alla på lika villkor och för sin kunniga personal. FysEtt prisas också för företagets mod att satsa på personer med funktionsnedsättningar som konsumentgrupp.

2011 års vinnare blev Bagarstugan Brasserie och Bageri, då de var först med att i sin lokal ha en trappa som kan användas som en lift och för personalens goda bemötande.

2012 års vinnare blev den nya rampen inne på Varuhuset Linden. Den ersätter den tidigare varuhissen som man tvingats använda för att passera den höjdskillnad på 5 trappsteg som finns mitt i varuhuset.

2013 års vinnare Ica Strömmen för sitt fina bemötande i butiken och särskilt i kassorna. Personalen är lyhörd för kundernas olika behov och ger bra service, exempelvis genom att de hjälper till med packning av varorna om man behöver stöd med det.